Vill inte lämna...

Min frukost (tropisk godmorgon juice, champagnete, och hjortkorv på polarbröd), min säng, min nalle, o ett "alltid smockfullt kylskåp"

Vill inte lämna...

Min frukost (tropisk godmorgon juice, champagnete, och hjortkorv på polarbröd), min säng, min nalle, o ett "alltid smockfullt kylskåp"

Take me back to...

Notera bearnaise-såsen...

BAMBI

Jag var ute på promenad igår. Söta bambisar som var ute på promenad dom med.
Se hur dom alla kollar rakt mot kameran och ler (imaginary smile) =)

GOD JUL!

Hade världens smidigaste resa igår fr Gdansk till Stockholm. Hemma väntade världens godaste julbord! Sen sov jag sött i min säng tills vi hade juklappsutdelning. Avslutade kvällen med att lite förstrött bläddra i neuro-lectures som jag har utskrivna. Längtar till 28:e!

ALDRIG MER!

Hade en helt underbar kväll med lite julfirning (eller vad det nu heter på svenska) firande var det! Men var så sjukt trött, efter att nästan somna all over the place går vi hem, måste vart den friska luften och att jag levde på coca-cola, men vi träffar på några som ska ut. Jag o Katja får flipp och ska tydligen helt plötsligt ut... Prata inte med mig idag, rör mig inte idag, få jorden att sluta snurra kring allas axlar och snälla för Guds skull, STÄLL IN NEURON IDAG!!!!!!!

Make-up tips!

Rött ögonfransläppstift... just saying

Jusse är inte alls rädd...

Jag ställer mig vid balkongdörren i korridoren och kollar ut, nedanför backen ser jag Jusse komma hem hoppsandes (eller försiktigt halkandes). Helt plötsligt springer två svinfamiljer med barn o brorsor o fastrar o morbröder ner för backen.
På en millisekund har Jusse stelnat till och står blickstilla och vägrar röra sig en millimeter.
Nu hör det ju till saken att när Jusse kommer hem så berättar hon stolt att hon inte alls är rädd för vildsvinen mera...
Näe näe...! Tror jag det! Borde filmat!

Till alla mammor...

Det har kommit till min kännedom att vissa personers mödrar hinthint läser min blogg.
Nu är jag medveten nu kommer jag detaljerat beskriva allt i era döttrars liv! (eller snarare under knivhot från både Jusse o Denise inte skriva någonting alls om dem.)

Fortsättning följer...

<3

Världens bästa mamma har nu under ett års tid hållt på och fått ihop ett helt företag.
Privat hemtjänst, (dvs inte statlig)
Skulle ju önska att den fick all den publicering den förtjäna för hon jobbar verkligen extremt mycket. Min dröm är verkligen att hon får sitt "dröm" företag, och jag tror verkligen detta skulle hjälpa henne extremt mycket.
Passar på att få med det här på bloggen då "SEB Enkla Firman" tävlar ut pengar till en person/företag som kan uppfylla sin dröm!

Wow verkligen???

Thermodynamics
The beauty of thermodynamics is that it can tell ypu whether or not a chemical reaction can occur and how much energy you can get out of it when it does.
TOTALLY AAAAMAZING!

Hjälpsamma polacker...

Denise hade duktigt nog kört rakt in i en snöhög när hon skulle parkera..eller kört rakt in i är väl att underdriva...hon hade kört rakt in i den, o sen plogat sig igenom den för att verkligen helt gräva in sig i snöhögen.
Vi skulle då bara åka fr skolan hem till dorm..och självklart sitter bilen fast.
Hon kör fram, hon kör bak hon kör fram och bak ytterligare några gånger innan vi helt enkelt konstaterar att hon inte kommer komma ut.
Snäll polack ställer sig bredvid bilen och iakttar oss i några minuter innan han vågar fråga om vi behöver hjälp, och tacksamt tackar vi ja (eller jag tackar ja, Denise sitter mest i bilen och typ svär)..då ställer han sig hm..tänk laterally mot bilen och försöker praktiskt taget välta den med hela sin kraft, när det inte funkar så ber han en förbipasserande polack att hjälpa honom, och tillsammans tar de varsitt tag under bilen och lyfter (!??!?!?!?) ur den på gatan.
Ett dziekuje bardzo senare så är vi på väg hem till dorms och jag säger till Denise: "Hade vi frågat snällt hade de nog burit hem bilen åt oss"

Acyl-CoA..Pyruvate..TCA

Snurrar runt i min hjärna nu.. vet varken ut eller in, upp eller ner..lära sig amino acids...JAG ORKAR INTE!
Känns som om livet inte fungerar längre pga det hära..man kan lätt ramla ner i massa svarta hål, och inte hitta upp igen...
Just nu snurrar hela jag runt i en citronsyracykel känner jag..physion är avklarad, fick bättre än förra gången..så lite positivt..
Värsta av allt är att stannar här till 24:e..helt ensam. Eller kanske inte helt helt ensam, har ju neuron, som kommer vara min allra bästa vän fr o med imorn..(eller i övermorgon, man får väl vila en dag?)

Vet ni vad jag fick höra idag?

Denise sa nyss: "Du är ju söt i huvudet"
Sen berättade hon snällt när jag tog det som en komplimang att det är en "omskrivning för knäpp"...
:D

Plötsligt händer det...

"Finns det grisar i mellanöstern?" /Jusse
"Aa.." /Katja
"Men, varför då? Vad gör dom där liksom?" /Jusse
"Lever lyckliga" /Kajta
"Hur vet du det" /Jusse
"Ja, jag har en trovärdig källa bredvid mig" /Katja
"En gris?" /Sara
"Asså vänta bara, ska hämta blodpudding och tvinga er att äta d!!!" /Katja

Näe inte riktigt..men visst

The enzyme-catalyzed conversion of substrate to product can be visualized as being similar to removing a sweater from an uncooperative infant. The process has a high eneryg of activation becayse the only reasonable strategy for remocing the garment requires that the random flailing of the baby results in both arms being fully extended over the head-an unlikely posture...etc
Jag ska nog börja läsa "Biochemistry for dummies" -> För till och med deras "liknelse" fick mig konfunderad...
Jag gillar biochem jag gillar biochem jag gillar biochem...eller ja, nästan iaf, om vi bortser från allt hat jag känner.

Sinnestämning

Riktigt riktigt arg och besviken.

Egentligen..

Så vet faktiskt inte många någonting om vem jag är vart jag kommer ifrån, hur min uppväxt vart, hur många syskon jag har, etc etc...
Men frågar man vissa så tror de att de vet allt om mig.
Jag fick idag frågan, varför det är så?
Tex, så hade jag en bästis när jag gick i tvåan (lågstadiet!) sen efter det, så har jag vägrat, inte haft en enda bästis. (ja, jag menar allvar, en bästis, som i fjortisbästis, som i lågstadiebästis)
För mig är det är väldigt starkt ord. Något jag aldrig skulle få för mig att impulsmässigt säga till någon.
En bästis är en syster, en person som ena stunden driver en till vansinne, och andra stunden får en att "ROLF" (rolling on the laughing floor).
En person som finns där hela tiden. En som inte tvivlar på en alls.
Jag har flera stycken bästa kompisar nu ja, tolv år senare, behöver inte vara uttalat högt, men innerst inne vet de vilka de är. Och hur mycket de betyder för mig egentligen.
Aja, vet inte vad jag ville få sagt med det här, men nu e mission accomplished, jag har "öppnat mig". Fått ner det i ord och publicerat det för vem som helst att läsa.

RSS 2.0